Кіровоградці вшанували пам'ять учасників Революції Гідності маршем (ФОТО)

20.02.2019 16:48
image

В обласному центрі відбувся урочистий марш з нагоди Дня вшанування Небесної Сотні сьогодні, 20 лютого. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, урочистий марш розпочався від пам’ятника Ангелу-охоронцю та завершився на головній площі міста, де з самого ранку транслювалися телевізійні хроніки з висвітленням подій Революції Гідності.

Учасники заходу – представники місцевої влади, активісти, військові, містяни поклали квіти та лампадки до пам’ятної дошки учасника Революції Гідності Віктора Чміленка.  Потім присутні виклали лампадки до пам’ятного знаку зі світлинами Героїв Небесної Сотні.

«Наша нація - горда і незламна і сильна. Ми зразу вийшли мільйонами і довели, що це нація вільних людей. Я хотів би, щоб ми не обмежувалися цими витягами з новітньої нашої історії. Подивимося на всю нашу історію, адже сто років тому були герої, і всі вони воювали за незалежність. Ми зараз живемо у вільній незалежній країні і повинні жити не лише за себе, але й за них», - розповів голова обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Олександр Ратушняк.

Завершився захід переглядом документального фільму «Чміль».

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1098