Кіровоградці, які перехворіли грипом, мають перевірити легені

21.01.2017 13:41

image

Жителі обласного центру, які перехворіли грипом та гострими респіраторними захворюваннями, мають перевірити стан своїх легенів, аби своєчасно помітити ускладнення. Про це в ексклюзивному інтерв’ю сайту DOZOR повідомила начальник управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксана Макарук.

«Найпоширенішим ускладненням є пневмонія, тобто запалення легенів. Тому необхідно звернутися до лікаря, навіть якщо ви відчули полегшення та покращення самопочуття. Лікар має направити вас на рентгенографію легень, яку можна зробити у всіх поліклініках міста. Без направлення таку процедуру неможливо здійснити. Про вартість такої послуги сказати нічого не можу. Взагалі раджу не давати лікарям кошти. Також після хвороби слід зробити аналіз крові,оскільки саме він остаточно вкаже на стан вашого здоров'я. Якщо лейкоцити будуть вище за норму, ваш лікар має виписати додаткове лікування», -  стверджує чиновниця.

Детальніше читайте в інтерв’ю сайту DOZOR начальника управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксани Макарук «Головний медик Кіровограда про скорочення лікарів, онлайн-реєстратури і гемодіалізний центр».

Переглядiв: 1284