Кіровоградців «атакує» вітряна віспа

10.12.2017 09:38

В обласному центрі почастішали випадки захворювання на вітряну віспу. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській областіГалина Сабадаш.

Так, лише за 9 місяців у місті захворіло на 40 відсотків мешканців більше, ніж торік. Наразі кількість хворих, переважна більшість з яких діти, продовжує збільшуватись як в обласному центрі, так і загалом на Кіровоградщині.

«В обласному центрі захворіло вже  763 особи, а в минулому році було 546 випадків, які зафіксували. В основному хворіють діти дошкільного та шкільного віку, але зустрічаються випадки захворювання серед дорослих. 76 дорослих осіб захворіли цього року. Дуже часто в дитячих садках хворіє декілька дітей з одної групи, але карантину не вводять, оскільки ця хвороба непередбачувана та розповсюджується повітряно-крапельним шляхом», - повідомила Сабадаш.
«В Україні вакцин від вітряної віспи немає, на відміну від європейських країн. Не надходить ця вакцина до нас тому, що її немає у переліку обов’язкових календарних щеплень. Фактично, лише 1 відсоток жителів країни вакцинуються від цієї хвороби. У зв’язку з частими випадками захворювання на вітряну віспу, ми радимо батькам вчасно розпізнавати цю хворобу у дітей та звертатися до лікаря», - додала Галина Сабадаш.
Переглядiв: 2487