Кіровоградців кличуть на розмову з відомою майстринею  

30.04.2017 09:04
image

У обласному центрі в бібліотеці імені Чижевського відбудеться зустріч з  відомою писанкаркою Іриною Михалевич у середу, 3 травня. Про це сайту DOZOR повідомили у закладі.

За інформацією, темою зустрічі  стане дослідження та практики писанкарства, здійсненні протягом останніх років. Спеціально для цієї зустрічі майстриня підготувала п’ять  писанок нашого краю. Сама майстриня працює в  традиційній восковій техніці без попередніх начерків олівцем. Створює свої писанки в кольорі та експериментує  з природніми барвниками.

На зустріч запрошенні етнографи, музейники, народні майстри, викладачі.

Початок заходу о 12:30.

Довідково:

 Ірина Михалевич народилася 12 грудня 1985 р. у смт Смоліне (Кіровоградська область). Закінчила Олександрійський педагогічний коледж ім. В. Сухомлинського (англійська мова) та Державний педагогічний університет ім. В. Винниченка (українська філологія). Є дипломантом Всеукраїнського конкурсу «Волинська писанка третього тисячоліття» (диплом II ступеня), також  нагороджена дипломами та грамотами за популяризацію писанкарства в Україні. Створила онлайн-посібник «Фарбування писанки. Природні барви».

Фото wikimapia.org

Переглядiв: 821