Кіровоградців на площі закликали пройти експрес-тест на ВІЛ (ФОТО)

17.05.2019 08:11
image

В обласному центрі на площі Героїв Майдану відбулася акція до Міжнародного дня пам’яті людей, які загинули від СНІДу сьогодні, 17 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так організаторами виступили громадські активісти БО «100 відсотків життя. Кропивницький».

«Кожної третьої неділі травня ми влаштовуємо акцію. ВІЛ-інфекція – це не смертельна хвороба, а хронічна. Є ліки і тестування, яке можна пройти безкоштовно. Але варто замислитися про те, що це дуже розповсюджена хвороба. За статистикою, ВІЛ-інфекція передається статевим шляхом і позитивний результат тестування показує переважно у жінок», - розповіла менеджер напрямків ВІЛ-сервісу, а також сервісів супроводу хворих на туберкульоз Оксана Шершень.
image
image
image

Під час заходу містяни можуть анонімно та безкоштовно пройти тест на ВІЛ. За словами організаторів, вони взяли більше ста тестів та акція триватиме до останнього клієнта.

«На жаль, я ніколи не перевірялася, але коли виникла така змога безкоштовно та анонімно, то чому б і ні. Пройти і бути впевненою в тому, що в тебе все гаразд – це найголовніше для мене. У мене є маленька дитина, тому я повинна знати, що на мене очікує в майбутньому. Краще попередити, ніж потім жалкувати про це», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR учасниця акції Анастасія Мазуренко.  
image
image
image
Переглядiв: 1186