Кіровоградців просять озеленювати місто за власний рахунок

07.11.2017 09:17
image

В обласному центрі містян просять садити саджанці за власний рахунок, оскільки у міському бюджеті коштів на озеленення непередбачено. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила громадська активістка Надія Паливода.

За її словами, до неї звернулися з КП «Благоустрій» пропонують купувати кіровоградцям недорогі саджанці.

«До мене звернулися з КП «Благоустрою» та запропонували купити саджанці, тому що у них вони дуже дешеві і їх багато, ніхто не купує. Запропонували зробити таку акцію, як ми робили на весні, коли люди купляли дерева та садили їх. І поливати вони точно будуть, як все літо поливали те, що минулої весни садили. Управління ЖКГ не виділило коштів на закупівлю саджанців для міста до 2021 року. Дерева вирубуються тисячами, а садити нічого не передбачено. Господарство розраховано на те, що міська влада купуватиме сотнями ці саджанці щороку - а працівники будуть садити і вирощувати нові, отримувати кошти і зарплату», – каже Надія Паливода.
«Наразі у Facebook зібралося близько 30 людей, які хочуть купити саджанці дерев, кущів. Підприємство пообіцяло привезти, згодне поливати, допомогти з висадженням. Люди купують дерева, щоб посадити дерева у дворах. У них кущики калини 18-24 гривні, дерева – 35-40 гривень», – додала громадська активістка.

Як повідомив директор КП "Благоустрій" Віктор Луценко, підприємство немає коштів на висадження власних саджанців. 

«Ми завжди надаємо допомогу тим, хто до нас звертається, як консультативну , так і технологічну допомогу, в лунках, в порадах. У нас є підрозділ, де ми вирощуємо саджанці, але, на превеликий жаль, не можемо самі на своє бачення поновлювати дерева в місті», - заявив посадовець», – зазначає посадовець. 

Віктор Луценко додає, що підприємство підготувало пропозицію на фінансування висадки дерев наступного року. 

«На 2018 рік ми подали пропозиції на видалення та висадження дерев на місці видалених на суму 4,165 мільйони гривень. Ми виходили на цю суму, перш за все орієнтуючись не на висадження дерев, скільки на видалення дерев, які несуть загрозу. Також має бути розроблений проект з відновлення насаджень", - розповів про плани Луценко.
Переглядiв: 3176