Кіровоградців закликають уважно читати обіцянки кандидатів у президенти (ІНФОГРАФІКА)

16.04.2019 12:42
image

Жителів обласного центру закликають уважно читати передвиборні програми кандидатів у президенти перед голосуванням у другому турі виборів, який відбудеться у неділю, 21 квітня. Про це у рамках презентації результатів аналізу програмних обіцянок Петра Порошенка та Володимира Зеленського повідомила представник ГО «Центр UA» Яна Сапожнікова, інформує медіапортал DOZOR.

За словами Сапожнікової, у передвиборних обіцянках кандидатів у президенти перекликаються деякі пункти програм, втім шляхи вирішення проблем у країні та підхід, наприклад,  до розв’язання конфлікту на Донбасі або ж питання щодо вступу до НАТО та ЄС є різним. Тому активістка закликає кіровоградців та жителів області під час виборів оперувати не емоціями, а даними, які сподобалися у програмі того чи іншого кандидата у президенти.

image
image
image
image
«У програмі Володимира Зеленського немає згадки про євроінтеграційні наміри, утім, його штаб на наше уточнююче запитання відповів, що підтримує цей напрям розвитку країни. Водночас Петро Порошенко прямо обіцяє в програмі: «у 2023 ми подамо заявку на вступ до ЄС». Того ж року Порошенко обіцяє почати виконувати План дій щодо членства в НАТО. У Володимира Зеленського  дещо відмінна позиція - членство України в НАТО він вирішуватиме на всеукраїнському референдумі»,  - зазначила представник ГО «Центр UA» у Кіровоградській області Яна Сапожнікова.
За результатами аналізу програм, вирішення питання щодо повернення Криму та Донбасу до складу України кандидати теж бачать по-різному.  Найбільше схожі  обіцянки у кандидатів щодо соціально-економічної сфери.
image
image
image
image
«Петро Порошенко підтримує механізм санкцій проти Росії та вважає, що доцільно ввести на Донбасі міжнародну місію ООН. Щодо Криму, то він декларує бажання повернути його політико-дипломатичним шляхом. Його конкурент Володимир Зеленський немає позицій щодо Криму в програмі, однак у його штабі заявили - у разі перемоги він планує провести повноцінну реінтаграцію Криму, однак, у який спосіб не зазначали. Щодо повернення Донбасу, то Зеленський планує залучити до переговорів країн-підписантів Будапештського меморандуму, зокрема, США  та Великобританію», — підкреслила представник ГО «Центр UA».

Ознайомитися з передвиборними програмами кандидата у президенти Володимира Зеленського можна за цим посиланням, а Петра Порошенка  - тут.

Переглядiв: 1955