Кіровоградців запрошують до музею позувати на фото

15.01.2019 13:21
image

В обласному центрі у художньому музеї відбудеться Міжнародний день музейних селфі завтра, 16 січня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори заходу. 

За інформацією, музей долучається до флешмобу вже четвертий рік поспіль. Головною метою є популяризація діяльності музеїв.

«Містяни можуть переглянути експозиційні зали і картинну галерею Петра Оссовського, обрати улюблену роботу – це може бути картина або скульптура та зробити селфі.  Воно не обов’язково повинно бути гарним, це може бути незвичний ракурс або оригінальний підхід до експонату. Цього року ми обиратимемо близько 10 найоригінальніших фото. Переможці отримають, окрім іменних запрошень, ще набір листівок фондового зібрання «Шевченкіана в зібранні Кіровоградського обласного музею», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею Анна Недлінська.

Для того, щоб долучитися до флешмобу, треба опублікувати селфі у соцмережі із хештегом #MuseumSelfie та #Кіровоградський_обласний_художній_музей.

Бажаючі можуть приходити до музею з 9 до 18 години. Вхід вільний.

Довідково:

17 січня музеї України та світу об'єднує Міжнародний день музейних селфі. Це міжнародна акція в межах проекту Culture Themes. Для участі в акції треба зробити селфі на фоні чи поряд з улюбленим експонатом й опублікувати його на своїй сторінці у соцмережах із хештегом #MuseumSelfie. В Україні така акція проходить уже втретє. Деякі музеї роблять цього дня безкоштовний вхід для відвідувачів, інші облаштовують спеціальні фотозони, проводять конкурси на найкраще музейне селфі й нагороджують переможців приємними подарунками.

Переглядiв: 603