Кіровоградців зобов’яжуть шукати сімейних лікарів вже у червні

20.01.2017 10:53

image

Жителі обласного центру будуть вимушені розпочати пошуки сімейних лікарів - терапевтів та педіатрів - вже у червні цього року. Про це в ексклюзивному інтерв’ю сайту DOZOR повідомила начальник управління охорони здоров’я  Кіровоградської міської ради Оксана Макарук.

- Офіційно кіровоградцям запропонують шукати сімейних лікарів не раніше, ніж у червні цього року. Педіатрів та терапевтів жителі обласного центру обиратимуть у медичних закладах за місцем проживання. Нічого страшного у цьому немає. А кіровоградці повинні будуть укласти типовий договір на один рік, згідно з яким матимуть право звертатися до лікаря коли завгодно. В угоді буде прописаний обсяг послуг, гарантованих і оплачених державою. Сімейні лікарі видаватимуть довідки в дитячий садок, школу, басейн,  - повідомила Оксана Макарук.

Проте, як зазначає чиновниця, на одного сімейного лікаря буде припадати не більше двох тисяч пацієнтів.

- Тому дільничні лікарі проводитимуть умовний перепис населення, щоб зрозуміти, скільки пацієнтів будуть з ними співпрацювати. Однозначно медики, які якісно виконують свою роботу, в такому випадку будуть отримувати гідну зарплату. Однак конкретну вартість договору з пацієнтом міністерство ще не визначило, - зазначила Макарук.

Детальніше читайте в інтерв’ю сайту DOZOR начальника управління охорони здоров’я Кіровоградської міської ради Оксани Макарук «Головний медик Кіровограда про скорочення лікарів, онлайн-реєстратури і гемодіалізний центр».

 

Переглядiв: 2006