Кіровоградців зранку налякали озброєні військові на вулиці (ФОТО)

25.01.2018 11:47
image

В обласному центрі на вулиці Бєляєва, 17,кілька будинків оточили озброєні військові сьогодні, 25 січня. Про це сайту DOZOR повідомили очевидці події.

Так, за словами очевидців події, крім військових, були представники інших спецслужб, а також медики.
Згодом у поліції області повідомили, що поліцейські провели тактико-спеціальні навчання із затриманням озброєних злочинців та визволенням заручників. За легендою, працівники поліції отримали повідомлення про розбійний напад на персонал одного з торговельних закладів.

За дві години поліцейські вийшли на слід підозрюваних, розблокували приміщення, де вони переховувалися, визволили заручника та затримали злочинців.

"Головною метою навчань стало вдосконалення практичних навичок поліцейських, налагодження взаємодії підрозділів та служб, застосування на практиці теоретичних знань щодо організації, тактики проведення спецоперацій та алгоритму дій під час введення оперативних планів "Сирена", «Заручник», "Грім", - повідомили у поліції області. 

Після отриманого повідомлення за рішенням керівництва управління поліції області було введено в дію спеціальний оперативний план під умовною назвою «Сирена» та зібрано по тривозі особовий склад. Отримавши орієнтування від керівника главку Сергія Кондрашенка, пройшовши інструктаж, поліцейські вирушили на пошуки злочинців. За деякий час вдалося вийти на їх слід. Втікаючи від переслідування, за «сценарієм», зловмисники захопили заручника.

На місці пригоди оперативною групою з’ясовано кількість правопорушників, наявність зброї, можливі шляхи пересування, заблоковано шляхи їх відступу. Прийнято рішення про введення в дію спеціального оперативного плану «Заручник».

Аби не наражати на небезпеку оточуючих, працівниками поліції було виведено за межі території проведення спецоперації сторонніх людей, перекрито рух транспорту на ділянці дороги поблизу будівлі.

За легендою, після блокування у приміщенні злочинці намагаються знайти шляхи відступу, висловлюють намір чинити опір та погрожують застосуванням зброї.
До затримання осіб та звільнення заручника у подальшому були задіяні працівники спецпідрозділу «КОРД». Штурмова група спецназу за лічені хвилини проводить спеціальну поліцейську операцію. Після знешкодження злочинців на місці події працює слідчо-оперативна група.

image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 3058