Кіровоградцям перерахують субсидії, коли з’явиться механізм

08.05.2017 13:20
image

Кіровоградцям перерахують субсидії через підвищення мінімальної зарплати та зниження соціальних норм на використання теплової енергії, електрики та газу, однак механізм перерахунку розміру субсидій поки що розробляється у  Міністерстві соцполітики. Про це у коментарі DOZOR повідомив директор департаменту соціального захисту ОДА Олександр Догаров.

 «На сьогоднішній день у нас поки що немає програмного продукту, немає документів і ми поки що не бачимо механізми, як все це будемо робити. Зараз йде відпрацювання цього питання на рівні Мінсоцполітики і ми чекаємо результатів», – зазначив Олександр Догаров.

Постанова Кабінету Міністрів про нові соціальні норми почала діяти з початку травня і є однією з вимог отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду. Так, з 1 травня норма споживання газу становитиме 5 кубометрів палива на один квадратний метр. Норму опалення знизили на одну соту гігакалорій на 1 квадратний метр в опалювальний сезон для жителів багатоквартирних будинків з лічильниками, а норму електроопалення знизили від 65 кіловат-годин до 51. Усе, що набігає понад ці показники, споживачам доведеться сплачувати за повним тарифом.

Переглядiв: 927