Кіровоградцям показали "Сакральний код храмових споруд" (ФОТО)

18.04.2018 12:50
image

У обласному центрі відкрилася виставка „Сакральний код храмових споруд” сьогодні, 18 квітня, повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, у обласному художньому музеї розгорнули експозицію, присвячену храмовим будівлям, серед яких кілька архітектурних пам’яток національного значення на території нашої області. Експозиція спрямована на підвищення цікавості суспільства до різноманітності культурної спадщини, її вразливості та необхідності збереження пам’яток для майбутніх поколінь.

"Сакральний сенс цих споруд величний, адже це місце спілкування людиниз творцем, шматочок неба на землі. Значення храмів ширше культових функцій, що ними виконуються, релігійних ідей, які вони втілюють. У символіці архітектури та декоративного оздоблення храмових споруд розкриваються уявлення про Всесвіт, а в період середньовіччя храми були місцем громадських зборів та урочистих церемоній", - зазначили у художньому музеї. 
"Щороку, 18 квітня,ми відзначаємо міжнародний день пам’яток та визначних місць з метою показати популяризувати різноманітність культурної спадщини, яка нас оточує навкруги, адже вона повсюди. І ось сьогодні ми відкрили виставку, до якої входить 10 робіт. Найбільше робіт на даній виставці Михайличенка. Також представлені роботи Плітіна «Етюд. Храм Успіння Пресвятої Богородиці», Пилипенка «Дальні печери», Козачинського «Бабуся з онукою», Логвинюка «Ковалівська церква», Каверіна «Вечірній дзвін», Кімнатного «Церква Святого Йосипа Обручника» та Кухаренка «Осінь в Розумівці»", - розповіла науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи обласного художнього музею Анна Недлінська.
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 826