Кіровоградцям пояснили, коли треба оформляти паспорт у вигляді картки

06.03.2019 11:11

Жителі Кіровоградщини та обласного центру, зокрема, мають оформити паспорт у вигляді картки за бажанням або у разі прострочення терміну оновлення фото у віці 25 та 45 років. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління міграційної служби у Кіровоградській області  Володимир Гончаренко сьогодні, 6 березня, інформує медіапортал DOZOR.

Крім цього, паспорти нового зразка оформляють у разі втрати паспорту у вигляді книжечки, зміни прізвища.  

«Якщо людина не встигла вклеїти до паспорту картку у віці 25 або 45 років впродовж місяця, то вона має оформити вже документ у вигляді ID-картки. На сьогодні паспорт виготовляється протягом 20 днів, терміново документ виготовлять протягом 10 діб. Вартість у разі звичайного оформлення -279 гривень, термінового – 366. Для дітей при першому отриманні паспорт оформляється та видається безкоштовно», - пояснив Гончаренко.
image

Також посадовець розповів про права громадян під час голосуванні на виборах.  

«Якщо змінилася назва вулиці та назва населеного пункту, то виборча комісія не має права відмовляти у праві голосу громадянину. Якщо людина навіть вчасно не вклеїла фотокартку або є неточності щодо населеного пункту, то вона все одно має право брати участь у голосуванні на виборах», - зазначив Гончаренко.
Переглядiв: 1866