Кияни презентували міській владі електронну систему земельного кадастру

13.12.2017 13:11
image

Членам земельної комісії міськради презентували проект електронної системи земельного кадастру. Програму показав запрошений представник київської фірми, яка замається розробкою таких систем, Ігор Щербаков сьогодні, 13 грудня, інформує DOZOR.

«Ми давно займаємося розробкою систем містобудівного кадастру та земельного кадастру. Можна стверджувати, що такі системи є успішними. Київ був нашим пілотним містом і ми зрозуміли, що системи можна впровадити в інших містах.  З проблематикою наша команда вже знайома. Необхідним кроком є впровадження технічних засобів програмного комплексу.  З боку міської влади потрібно, щоб клієнти міської ради та працівники також користувалися цією програмою, зокрема, подавала електронні заяви тощо», - зазначив Щербаков.
«Також буде програма щодо незаконної забудови на території міста. Люди можуть подавати скарги, якщо на їхню думку забудова є незаконною, листи будуть автоматично надходити в профільні управління і вже за декілька днів заявник побачить на сайті міської ради інформацію про забудовника та про законність будівництва», - розповів представник київської компанії – розробника програмного забезпечення Ігор Щербаков.

За словами Щербакова, корисним буде дана програма й для депутатів міської ради, оскільки вони отримають картографічну інформацією до сесії, тому не витрачатимуть часу на вивчення документації. Крім цього, у міськраді необхідно призначити розпорядника, який би зміг упорядковувати усю земельну документацію. Для реалізації проекту, зокрема, створення порталу, на якому будуть відображені усі вже існуючі дані, необхідно не менше, ніж півроку.

Водночас на запитання про орієнтовну вартість розробки порталу фахівець відповів, що зможе підрахувати цифри лише за тиждень.

«Ми готові попрацювати з людьми, які мають великий досвід роботи. Вони подивилися на те, що у нас є, зробили висновки. Після цього, у нас будуть робочі обговорення. І ми визначимо, в якому напрямку ми будемо рухатися», - повідомив заступник міського голови Олександр Грабенко.
image
image
Переглядiв: 1436