Колаборанта, який забезпечував охорону дільниць на псевдовиборах засудили до 15 років в'язниці - СБУ Кіровоградщини

28.03.2024 12:07

За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засудили колаборанта з окупаційного «мвс рф», який забезпечував охорону дільниць на псевдовиборах.  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у відомстві. 

Обвинувачений -  колишній поліцейський патрульної поліції Скадовського районного відділу поліції, який після захоплення регіону добровільно перейшов на бік ворога.

Слідством встановлено, що у травні 2022 року поліцейський почав активно співпрацювати з представниками фсб рф та, погодившись на їх пропозицію, зайняв посаду так зв. «начальника дорожньо- патрульної служби» у так зв. «Голопристанском районном отделеним полиции ГУ МВД Херсонской области». Перебуваючи на цій «посаді», колаборант приймав безпосередню участь в організації охорони виборчих дільниць у Скадовську під час проведенні у вересні 2022 року незаконного референдуму по приєднанню Херсонської області до рф.

Крім того, він забезпечував організацію агітаційних заходів на підтримку фейкового плебісциту. На підставі зібраних СБУ доказів, суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади у судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) та призначив йому покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Кіровоградській спільно з ДБР за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.  

Переглядiв: 383