Колишня директорка кіровоградської школи 5 місяців намагається поновитися на посаді

13.01.2017 08:27

image

Чергове засідання Ленінського районного суду Кіровограда за позовом колишньої директорки кіровоградської школи №18 Валентини Приліпко до управління освіти міськради з приводу поновлення її на посаді відбулося учора, 12 січня.

За словами Валентини Приліпко, вона намагається поновитися на посаді більше п’яти місяців. Однак деякі батьки виступають проти повернення її до роботи.

– Мене звільнили у липні. Суд тягнеться досі, – розповідає Приліпко. – Я вважаю, що шанси поновитися на посаді в мене є, бо мене звільнили незаконно. Мене звільнили за начебто аморальний проступок. А я вважаю, що з мого боку аморального проступку не було.

Крім поновлення на посаді, Приліпко просить відшкодувати їй моральну шкоду в сумі 90 тисяч гривень, а також виплатити середньомісячну зарплату за час вимушеного прогулу.

На початку судового засідання суддя Лілія Іванова задовольнила клопотання щодо залучення третьої особи – представника міської ради Артема Шершнюка, який надалі представлятиме інтереси міської ради як засновника школи і, у разі задоволення позову, здійснюватиме виплату компенсацій.

Далі заслухали чотирьох свідків, які виступають проти поновлення Приліпко на посаді.

Свідок Олександр Латарцев зазначив, що у липні торік він звернувся до Приліпко, яка на той час була директором закладу, з проханням оформити його дитину в підготовчу групу, проте отримав відмову в негативному тоні.

Після того, як дитині було відмовлено у прийнятті в підготовчу групу, батько Олександра Латарцева – Олександр звернувся до міської ради, яка визнала відмову директора незаконною.

Інший свідок, керівник гуртка «Надія» Андрій Герасименко, зазначив, що у нього також виникав конфлікт з Приліпко – вона виганяла Герасименка з його робочого кабінету після того, як він прийшов під час своєї відпустки забрати свої речі.

Четвертий свідок – Юлія Кобцева – мама дівчинки, яка навчається у школі №18, запевняє, що Приліпко виштовхала її доньку зі школи під час розбірок із керівником гуртка «Надія» Герасименком.

Усі звинувачення на свою адресу Приліпко вважає необґрунтованими і надуманими.

– Вони сфальсифікували скарги – видумали їх. Ніхто не проти поновлення, крім цих людей, – наголосила Приліпко.

Розгляд цивільної справи продовжиться після ознайомлення третьої сторони з матеріалами справи – 18 січня о 15:45.

 

Переглядiв: 1559