Команда Стрижакова вивчила прогресивний досвід децентралізації опалення в Нікополі (ФОТО, ВІДЕО)

13.11.2018 12:18
imageКоманда громадського діяча Артема Стрижакова з робочим візитом відвідала Нікополь, що у Дніпропетровській області, аби перейняти у керівництва міста прогресивний досвід із децентралізації опалення. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у Муніципальному бюро Стрижакова.
Ще у 2016 році Нікополь турбували ті самі проблеми, що і сьогодні Кіровоград:  зношені мережі, безкінечні пориви труб, багатомільйонні борги підприємств, високі тарифи на опалення. 
«Заборгованість, велика аварійність і великий відсоток абонентів на автономці - при такій ситуації тягнути було нікуди. У 2016-му мерія вирішила відмовитися від центрального опалення і перейти на альтернативні джерела - твердопаливне, газове та електричне. Була зібрана велика робоча група, яка розробила масштабну програму. На сесії міської ради її прийняли, оголосили конкурс для бажаючих брати участь у децентралізації опалення міста», - розповідає про процес заступник міського голови Нікополя Сергій Донець.
image
image
Згідно з програмою, об'єкти соціально-культурної сфери перевели на індивідуальне опалення за рахунок інвесторів, а жителям, які не  могли самостійно встановити автономку, з міського бюджету виділили матдопомогу - близько 30 млн. грн. Фактично за рік місто розпрощалося з центральним опаленням. Паралельно в Нікополі продовжували модернізувати електричні та газові мережі.
Результат роботи нікопольці відчули одразу: в оселях тепло, поривів труб більше немає, а гроші заощаджуються. У Муніципальному бюро Артема Стрижакова зазначають, що децентралізацію опалення можна реалізувати і в Кіровограді. Наразі фахівці бюро продовжують активно вивчати досвід і в інших містах України, зокрема, Первомайську, Кам’янському, Марганці.
image
image

 

Переглядiв: 1524