Комісія назвала причину вибуху житлового будинку на Кіровоградщині

30.11.2020 07:29
image

Причиною вибуху в житловому будинку на вулиці Миру в селі Бережинка став відкритий на кухні кран на газовій плиті і духовій шафі. Такий висновок дала комісія управління Держпраці у Кіровоградській області, інформує медіапортал DOZOR.

Так, відомо, що на момент виникнення аварії в будинку проживали 55-річний батько з 34-річним сином. У ході розслідування з'ясувалося, що син умисно відкрив газові крани, а потім підпалив запальничку, що спричинило вибух.

У результаті події було зруйновано перекриття, стіни, частково внутрішні перестінки, обвалено покрівлю та стелю будинку. На щастя, ніхто із мешканців будинку не постраждав.

Технічними причинами аварії комісія визнала порушення «Правил безпеки систем газопостачання»: відсутність 3-кратного обміну повітря в приміщенні кухні, що обумовлено відсутністю припливної вентиляції (зачинена кватирка та відсутній підріз в ніжній частині двері) в приміщенні кухні, а також відсутність сигналізатора контролю мікроконцентрацій чадного газу (0,005 об'ємних процентів CO) та контролю довибухових   концентрацій   газу   20%   нижньої   концентраційної   межі займистості.

image
image

Нагадаємо, 30 жовтня, у селі Бережинка вибухнув житловий будинок. 

Переглядiв: 7429