Компанія McDonald's висловила офіційну позицію щодо розміщення свого закладу у Кропивницькому

27.04.2021 07:58
image

Компанія McDonald's висловила офіційну позицію щодо розміщення свого закладу у Кропивницькому, зокрема, щодо збереження зелених насаджень та облаштування Центрального скверу. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі закладу.

За інформацією, містяни можуть почати користуватися сквером одразу після оновлення. І лише тоді розпочнеться будівництво ресторану.

«Ми розуміємо хвилювання мешканців Кропивницького і зацікавлені максимально зберегти дерева в сквері. З цією метою були проведені попередні консультації з відповідними технічними службами міста Кропивницький, зокрема з МНС. Попередні висновки експертів та технічних служб свідчать, що частина скверу розташована на старих підвалах, які перебувають в аварійному стані, і дерева в цій ділянці також мають аварійний стан. Саме тому наш партнер пропонує в першу чергу спочатку провести додаткові перевірки підвалів та аварійних дерев спеціальними службами, після чого, базуючись на висновках і рекомендаціях фахівців, провести реконструкцію підвалів та облаштувати сквер», - повідомили у прес-службі.
«Наголошуємо, що кожне дерево буде окремо перевірене для визначення його реального стану незалежними фахівцями. При цьому дерева й інші зелені насадження, стан яких за оцінкою експертів буде задовільним, будуть збережені, а крім того компанія висадить близько 60 нових дерев висотою від 3 метрів. Відтак територія буде не просто виглядати затишно і комфортно, але мешканці відчуватимуть себе тут у безпеці. Зазначимо, що будівництво на землі, що знаходиться в оренді у партнера, і подальша передача в оренду будівлі ресторану є звичайною практикою, за якою МакДональдз працює в більшості міст України. Компанія МакДональдз діє виключно в умовах законодавства, тож погодження і будівництво ресторану в Кропивницькому буде відбуватися згідно з діючим у законі порядком», - пояснюють у прес-службі закладу.

Довідково:

Загальна площа скверу на перехресті вулиць Преображенської та Великої Перспективної складає 63,7 соток (0,637 га).  Для побудови ресторану (включно з під’їздами ліній МакДрайву та літнім майданчиком) необхідна площа 18 соток (0,18 га). Заклад буде одноповерховим та розрахований на 120 місць у залі та 100 місць на терасі. Як і в інших ресторанах МакДональдз в Україні, парковки на кожного відвідувача поза межами ліній МакДрайву не передбачено: відвідувачі на автомобілях замовляють страви з собою на МакДрайві.

Нагадаємо, заклад буде розташований на перехресті вулиць Преображенської та Великої Перспективної, у боковій частині центрального скверу. Заклад буде одноповерховим та матиме 120 посадкових місць в залі та 100 місць на терасі. У ресторані облаштують дві лінії МакДрайву та зону МакДелівері (доставки). Відкриття ресторану планується на 2022 рік.

Переглядiв: 6403