Компенсацію від 5 до 30 тисяч євро можуть отримати постраждалі від російської агресії

23.06.2022 18:36
Фото armyinform.com.ua
Фото armyinform.com.ua

Компенсацію від 5 до 30 тисяч євро можуть отримати українці, які постраждали від російської агресії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації України, інформує медіапортал DOZOR.

Для того, щоб отримати компенсацію, треба подати заяву до Європейського суду з прав людини протягом чотирьох місяців від моменту, коли ви постраждали від російської агресії, проте не пізніше від 16 січня наступного року.

Для того, щоб подати заяву, потрібно зайти на сайт  та заповнити форму, далі – завантажити  документ на комп‘ютер, роздрукувати, покласти у конверт та наклеїти на нього адресу ЄСПЛ (вона сформується автоматично при заповненні заяви на сайті)

Заяву слід надіслати в в одному з відділень Укрпошти (для відправника послуга безоплатна). Крім цього, є можливість заповнити заяву за родича, якщо він не може подати її самостійно.

Термін розгляду заяви може становити від одного року. Якщо виникають питання щодо допомоги та формування заяви, варто звернутися до громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у вашому місті. 

Електронну заяву для формування заяви до Європейського суду з прав людини реалізовано швейцарсько-українською Програмою EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та Українською Гельсінською спілкою з прав людини. 

Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 4283