Концентрація пилу в повітрі Кропивницького перевищує норму

17.12.2019 13:00

В обласному центрі фахівці зафіксували перевищенням концентрації пилу повітрі. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в обласному центрі з гідрометеорології.

Так, концентрація пилу перевищувала норму в 1,4 рази. Вміст формальдегіду був на рівні гранично допустимих концентрацій.

В Олександрії по пилу було перевищення в 1,3 рази, сажі – 1,1 рази, інші визначувані інгредієнти були на рівні гранично допустимих концентрацій.

Крім цього, фахівці досліджували поверхневі води по гідрохімічним показникам, зокрема, на річці Інгул та Кременчуцькому водосховищі в Світловодську.

Спостерігалося перевищення норми вміст деяких забруднюючих речовин, а саме: азоту амонійного (нижче м. Кропивницький), азоту нітритного, фенолів, АСПАР (нижче м. Кропивницький), хрому шестивалентного, сполук цинку та марганця (нижче м. Кропивницький).

Радіаційний фон на території області протягом місяця критичних відміток не досягав, максимальні значення були в межах 0,013-0,015 мікрорентген/ годину, що знаходиться в межах природного фону.

 

 

 

Переглядiв: 1647