Копів, яких звинувачують у побитті та смерті чоловіка, не відсторонили від роботи

17.07.2019 15:13
image

Патрульних поліцейських, під час зустрічі з якими помер 51-річний майор міліції Олександр Собченко, не відсторонили від роботи. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у патрульній поліції області.

Керівник обласної патрульної поліції Антон Цюцюра під час зустрічі з журналістами повідомив, що усі патрульні наразі відпочивають після несення служби, а перед цим зустрічалися зі слідчими та надавали свідчення.

«На даний момент поліцейські знаходяться після нічної зміни, вони вже були на допиті у слідчих органах і заступати сьогодні на зміну вони не будуть. З ними було проведено лабораторне вивчення на стан алкогольного та наркотичного сп’яніння, результати якого ще невідомі», - повідомив Цюцюра.

«Департамент ініціював проведення службового розслідування. Також відомості по даній події внесено до ЄРДР.  На даний час вже був розтин особи і причинно-наслідкового зв’язку між діями патрульних і настанням смерті особи не встановлено. Причина смерті буде встановлена експертизою, яка потребує додаткових лабораторних вивчень», - розповів журналістам патрульний.

На питання журналістів, чому на відео застосовується не резинова палиця, а інший предмет, який має залізні елементи, Цюцюра відповів, що у всіх деталях інциденту розбереться слідство.

«У своєму коментарі я повідомив, що також було застосовано гумову палицю. На даний момент проводиться службове розслідування і розслідування у рамках кримінального провадження. Тому це все буде встановлено», -  прокоментував кадри з відео, які опубліковані в мережі Інтернет, Цюцюра.

Версія щодо розгортання конфлікту патрульних значно відрізняється від інформації, наданої рідними потерпілого. Начальник патрульної поліції стверджує, що водій поводив себе агресивно, відмовлявся представитися. Причину зупинки Антон Цюцюра пояснив порушенням правил дорожнього руху.

«Екіпаж патрульної поліції виявив автомобіль марки ВАЗ і зупинив за порушення правил дорожнього руху, а саме: не працювали зовнішні світлові прибори в нічний час доби. Після зупинки водій всіляко намагався уникнути спілкування з патрульними, затягував час, намагався піти з місця події. Під час спілкування з водієм були виявлені ознаки алкогольного сп’яніння і був викликаний допоміжний екіпаж. Водій відмовлявся називати себе і надавати документи на право керування транспортним засобом», - пояснив правоохоронець.

Попри те, що патрульні виявили ознаки алкогольного сп’яніння у водія, Антон Цюцюра розповів, що достеменно наразі таких даних немає. Експерти досі не визначили, чи міститься в організмі Олександра Собченка алкоголь.  Водночас патрульний підтвердив застосування фізичних мір стосовно чоловіка та його родичів.

«Під час того, як на місце події прибули його родичі, водій активно та агресивно почав себе поводити, на неодноразові попередження поліцейських про застосування фізичних мір впливу або спецзасобів не реагував. Унаслідок чого сталася сутичка за підтримки родичів, були нанесені тілесні ушкодження трьом патрульним. Патрульні були змушені застосувати фізичні міри впливу і спецзасоби, зокрема, сльозогінний газ і гумову палицю Внаслідок чого особа була затримана, поміщена на землю і на неї були одягнені кайданки.  Далі продовжувалося затримання родичів. Але за хвилину після того, як особа була затримана, патрульні виявили те, що вона втратила свідомість і перестала подавати ознаки життя. Надавалася домедична допомога і була викликана швидка медична допомога. За шість хвилин лікар медичної допомоги лікар констатував смерть особи», - сказав журналістам Антон Цюцюра.

Наразі відеоматеріали, які містять повноцінну інформацію по конфлікту, за словами Цюцюри, знаходяться у слідчих органах. Правоохоронці займатимуться їх вивченням.

Нагадаємо, в обласному центрі під час зустрічі з патрульними помер чоловік. Керівництво прокуратури контролює розслідування факту смерті чоловіка на Садовій.

Читайте також: 

Син загиблого майора: Батько вже лежав в наручниках, але патрульні продовжували його бити

 

Переглядiв: 8274