Копія весільного вінка з Кіровоградщини потрапить у приватну колекцію в США

06.02.2023 12:11

Копію весільного вінка, знайденого командою «Баби Єльки» під час експедиції в село Петроострів Новомиргородської громади, замовила приватна колекціонерка з США. Про це повідомляється на офіційній сторінці "Баби Єльки" у Фейсбук, інформує медіапортал DOZOR. 

Пані Наталія – представниця української діаспори в США. Родом жінка з Дніпра, але вже давно проживає у Нью-Йорку. Вона колекціонує весільні вінки з різних регіонів України. Кіровоградщина в її колекції ще не була представлена.

“Я почала збирати намиста у 2015, потім додалися рушники і віночки, – розповіла Наталія. – Спочатку було лише Поділля, а потім й інші регіони. За 8 років хорошу колекцію назбирала. Віночки не так легно знайти, та і часом вони зберігаються не дуже добре. От і вирішила зробити ще й репліки для кооекції. Ваш перший, зараз у процесі виготовлення вінницький і кодимський”.

Репліку для колекціонерки створила відома майстриня з Олександрії, молодша наукова співробітниця Олександрійського міського музейного центру імені А.Ф. Худякової Олена Мітюріна. Саме вона порадила колекціонерці зробити копію петроострівського вінка, бо він їй здався дуже важким у виконанні.  

Переглядiв: 809