«Котики» і чоловіки: У Кропивницькому презентували благодійний фотопроект (ФОТОРЕПОРТАЖ)

12.11.2022 13:46

У Кропивницькому в кав’ярні «Театральна» відбулася презентація благодійного фотопроекту місцевої фотографки Мирослави Липи під назвою «Котики» сьогодні, 12 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Наразі це вже другий благодійний фотопроект, в якому беруть участь чоловіки та безпритульні тварини, які знайшли свій прихисток в зоозахисній організації «БІМ».  Проект представлений 24 світлинами, героями яких стали 14 моделей.

«Цього разу хлопці-моделі реагували на проект трохи інакше. Частина з них вже знала про фотопроект особисто, від своїх знайомих чи з соцмереж. Чоловіки розуміли, яка мета цього проекту. Торік , коли проект лише стартував, я запрошувала на фото сесію переважно своїх знайомих. Цього разу були люди, які самі відгукнулися і приводили з собою друзів. Моделі – чоловіки, які люблять тварин. Я у кожного запитувала, хто з ким хоче фотографуватися, залежно від симпатій: з котиком чи песиком. Герої світлин відповідали, що це неважливо. Але було цікаво, що у перші хвилин зйомки тварини поводили себе дещо напружено, чоловіки, до речі, теж, адже вони – непрофесійні моделі. Але через декілька хвилин вони знаходили контакт, тому на знімках з’являлися щирі емоції. Це означає, що люди та тварини знаходили особливий контакт», - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR Мирослава Липа.

Авторка світлин говорить, через війну проводиться дуже мало офлайн заходів, тож презентація проекту у колі друзів робить її щасливою. Крім цього,  вже зовсім скоро фотопроект знайде друге дихання – світлини будуть представлені у благодійному календарі.

«Макет календаря робиться просто зараз, вже з понеділка ми будемо відправляти його у друк. Наразі триває передзамовлення календаря, зробити це може кожен бажаючий. Для цього можна звернутися до мене у соцмережах. Створення такого календаря – процес доволі дороговартісний, адже я хочу зробити його якісним. Орієнтовна його вартість буде 300 гривень. Сто гривень з кожного календаря буде направлена до організації «БІМ», тобто на потреби безпритульних тварин», - зазначила Мирослава Липа.

Серед моделей фотопроекту – кропивничанин Дмитро Співак, який бере участь у благодійній фотосесії вже другий рік поспіль.

«Торік я брав участь у цьому фотопроекті і навіть був на обкладинці. Цього року сфотографувався з песиком та котиком. До того ж, до фотосесії я залучив ще своїх мото-братів – друзів, як, як і я, байкери. Коли брутальний чоловік фотографується з беззахисною твариною, це виглядає дуже мило. Я обожнюю котів, навіть на руці зробив татуювання з котиком. Я знаю, що такі проекти звертають увагу на проблему безпритульних тварин. Люди реагують на це, і далі, хтось допоможе цим тваринам: придбає для них корм, візьме для себе чи своїх рідних котика чи песика. Коли береш собі чотирилапого з притулку, тварина буде безмежно щасливою і вдячною за це. Я хотів би побажати Мирославі, щоб вона, попри цей складний час, продовжувала цю справу. А ми їй будемо допомагати, чим можемо», - каже учасник фотопроекту Дмитро Співак.

Бажаючі можуть переглянути фотовиставку у кав'ярні "Театральна". 

Переглядiв: 1515