Креативний підхід до отримання знань: У Кропивницькому дитяча академія «Smart Вулик» відзначила перший рік роботи (ФОТОРЕПОРТАЖ)

10.08.2023 18:25

В обласному центрі перша дитяча академія «Smart Вулик» відзначила річницю з заснування та роботи сьогодні, 10 серпня. За рік роботи про заклад дізналися не лише в Кропивницькому, а й в області. Сучасні підходи до навчання та розвитку дитини, нова техніка та обладнання, а також індивідуальний підхід до кожного вихованця закладу зробило "Smart Вулик" популярним і серед батьків, і серед дітей. Детальніше дізнавався медіапортал DOZOR.

Як зазначає засновниця дитячої академії Олександра Ткаченко, протягом року роботи у закладі відбулися грандіозні зміни. Першочергово - "Smart Вулик" отримав ліцензію на впровадження діяльності початкової та середньої освіти. І хоча зараз йде набір лише першачків, вже через рік тут мають функціонувати школа для учнів 1-4 класів.

«Змін дуже багато, вони починаються з усього. В першу чергу, мова йде про команду, вона формувалася поступово. Але сьогодні я можу сказати, що наша команда – професіонали, які поєднують освітній та ігровий процес. Це дає можливість дітям більше інтегруватися, у кожній групі – атмосфера дружби.Технічно ми теж змінилися: побільшало всього: від комп’ютерів до кондиціонерів. Це дало нам можливість під час блекаутів працювати у найскладніших умовах і при цьому – давати комфорт нашим дітям», - розповіла Олександра Ткаченко.

«Частково перший клас вже сформований, але зараз ще іде набір дітей. Ми ідемо за програмою «Інтелект України». Всі вчителі пройшли навчання. У нас буде щодня англійська мова, німецька – додатковий факультатив. Школа сучасна, але ніхто не скасовував і базові предмети. Проте підхід до їх вивчення – творчий, аби дітям було цікаво. У нас невеликі комфортні класи, комфортні умови – все для дітей. У новому навчальному році у нас працюватимуть три групи дитсадка та один перший клас. Але вже через рік ми готуємося до діяльності повноцінної початкової школи. Вже зараз до нас телефонують батьки та цікавляться вступом дітей до других, третіх, четвертих класів. Це все буде, але поступово. Ми ростемо і розвиваємося», - додає засновниця «Smart Вулик». 

Кожна родина вихованців до дня народження академії приготувала подарунки – поробки, створені власними руками. Крім цього, вихованці закладу презентували сьогодні свої проекти, які створили самі. Кожна група розповідала про важливість та необхідність створених ініціатив.

Наразі українська освіта теж прямує до нового розвитку і нового суспільства. Підходи та методики викладання предметів змінюються. А «Smart Вулик» активно впроваджує усі новинки. Тому на думку Олександри Ткаченко, випускники цього та інших активних і сучасних закладів будуть повноцінними і сміливими членами суспільства країни.

«Вони точно будуть сміливішими, ніж, наприклад, ми свого часу. Вони будуть більш мобільні, швидше орієнтуватися у ситуаціях і легше виходити з незручних історій. Діти матимуть більш перспективне мислення. Це прогресивні діти, наше майбутнє», - підсумувала засновниця академії.

Позитивні відгуки мають і батьки вихованців дитячої академії, які прийшли привітати з першою річницею роботи керівництво та колектив закладу.

«Про «Smart Вулик» ми дізналися з соцмереж, побачили рекламу. Тоді ми відвідували інший приватний дитячий садок. Спочатку карантин, потім війна. Ми виїжджали з міста, потім повернулися і вирішили прийти навчатися сюди. Найбільше подобається тут підхід вихователів, їх ставлення до дітей, як вони відчувають малечу. Навіть під час виникнення якихось ситуацій у них є досвід до вирішення їх. І діти завжди мають щире прагнення до отримання знань», - каже мама вихованця Нікіти Валентина.

«Мені подобається те, що діти зараз в ігровій формі отримують знання. Вони здобувають їх, але з іграшками, вони вчаться писати також в ігровій формі. Зараз є різні методи, як зацікавити дітей до навчання, є багато обладнання, щоб їм допомогти і щоб все виходило.  Наприклад, є спеціальні тримачі для того, щоб навчитися писати. Тому сучасній малечі пощастило більше, ніж тим, хто ходив у дитсадки 20 років тому, наприклад», - зазначає вихователька дитячої академії Катерина Жаботенко.

Бажаючі дізнатися додаткову інформацію щодо запису до академії можуть зателефонувати за номерами: 066 792 94 44, 050 167 05 10.

Переглядiв: 2006