Кримінальну справу щодо одного з підозрюваних у вибухах на території Кропивницького закрили

22.04.2020 12:31
image

Кримінальне провадження щодо одного з двох підозрюваних у справі по вибухам, які сталися на автостоянці по вулиці Київській, закрили. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, мова йде про головного інженера ТОВ «Елан Ві». Згідно з ухвалою, яка була опублікована в єдиному реєстрі судових рішень, захисники підозрюваного заперечували можливість продовження досудового розслідування, оскільки підозрюваний не підписував наказ і посадову інструкцію про прийняття на посаду і виконання обов`язків головного інженера  ТОВ «Елан-Ві», він не видавав наряд на виконання газонебезпечних робіт, у день вибуху хворів, тому не був присутнім на робочому місці.

У коментарі медіапорталу DOZOR у прокуратурі області повідомили, що наразі провадження щодо головного інженера закрили.

«Щодо іншого підозрюваного- комплексна судово- медична експертиза засвідчила не причетність цієї особи до кримінального злочину. Тому провадження щодо нього було закрито», - зазначили у прокуратурі.

За інформацією, наразі директора підприємства, якого підозрюють у масових вибухах на газовій заправці судитимуть за порушення правил безпеки.

Нагадаємо, торік 27 березня увечері на автостоянці по вулиці Київській сталося декілька вибухів, які ввели в паніку більшу частину міста. Вибухи чули жителі не тільки віддалених мікрорайонів міста, а й навіть в селищі Гірничому та селі Черняхівка. У результаті надзвичайної ситуації постраждав водій автоцистерни,  начальник караулу та старший помічник начальника чергової зміни.  Водій автомобільної цистерни помер у лікарні.

Як відомо, правоохоронці завели кримінальне провадження за фактом вибухів. 

Переглядiв: 1042