«Криза на паузі»: депутати прокоментували сесію Кіровоградської міськради  

20.06.2017 16:35

image

Після низки невдалих спроб протягом останніх трьох місяців провести сесію Кіровоградської міськради сьогоднішня сесія нарешті відбулася. На засіданні зареєструвалися депутати, у яких з управлінцями міста конфлікт, що, власне, і забезпечило довгоочікуваний кворум.  На сесії розглянули соціальні, бюджетні питання, а також надали дозвіл на гірничий відвід ДП «СхідГЗК» без емоційних дискусій, скандалів і «вистав», без яких не пройшло фактичне жодне засідання за останні півроку. Чи означає сьогоднішня конструктивна робота вирішення конфліктної ситуації, DOZOR запитав у депутатів.

«Конфлікт не вичерпаний, тобто конфлікту, як такого, немає. Просто міська рада розділилася рівно на дві половини, і міський голова і секретар не хочуть співпрацювати з іншою половиною депутатів. Не ведуться перемовини, немає ніяких розмов стосовно того, як вичерпати цю кризу у міській раді. Сьогодні депутати прийшли на цю сесію тільки для того, щоб вирішити соціальні проблеми. Адже зібралося більше 500 заяв на матеріальну допомогу від малозабезпечених людей, також треба було прийняти рішення щодо Інгульської шахти. Сьогодні було вирішено 5 питань дійсно важливих для нашого міста. Інші питання не розглядалися, тому криза на сьогоднішній день залишається», – прокоментував депутат міськради Сергій Капітонов.
«Я вважаю, що сьогодні усі вчинили мудро -  і одна, і інша сторона. Були питання, які об’єднують, суто соціальні питання. Ось так покроково треба йти далі. Відходити від амбіцій та йти далі», – висловився депутат  міськради Олег Краснокутський.
«Ми будемо наполягати на своїх вимогах. Те, що відбулося зараз – це соціальні проблеми, які треба було вирішити. І люди не повинні бути заручниками цієї критичної ситуації. Все, що стосується нагальних соціальних питань, ми повинні вирішувати, а усе інше можна вирішити окремо», –  сказав депутат міськради Віталій Пінчук.

«Конфлікт не вичерпався. Прийшли депутати, мабуть, тому що їх попросили», –  зазначив депутат міськради  Валерій Шутка.
«Сьогодні ми прийшли, зареєструвалися для розгляду важливих питань: це матеріальна допомога, надання погодження на гірничий відвід «СхідГЗК» і внесення змін до бюджету. Але блокування сесії продовжиться», -  сказав депутат міськради Володимир Смірнов.
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 1226