Кропивничани просять міську владу заборонити косити траву на газонах

15.05.2023 17:21

Жителі обласного центру в петиції просять міську владу заборонити покос трави та газонів у місті. Відповідне звернення оприлюднене на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Ми, люди, які підтримали дану петицію, звертаємось до вас з проханням заборонити покос трави та газонів у нашому місті. Ми вважаємо, що заборона покосу може бути корисною і вигідною як для місцевого середовища, так і для жителів міста та бюджету. Покос трави та газонів має негативний вплив на наше середовище. Покос знищує природні біотопи тварин, знижує різноманіття рослинного світу та сприяє швидшому зношенню ґрунту. Більш того, використання газонокосарок та іншого обладнання для покосу вимагає матеріальних витрат і забруднює повітря, що може мати негативний вплив на здоров'я людей. Також слід не забувати про шумове забруднення», - йдется у тексті автора петиції Максима Парафілова.

На думку автора звернення, заборона покосу може мати багато позитивних наслідків. По-перше, це може допомогти зберегти різноманітність тваринного та рослинного світу в нашому місті. По-друге, це може сприяти збереженню водних ресурсів, оскільки покос знижує водопроникність ґрунту та збільшує ризик повеней. По-третє, заборона покосу може допомогти зменшити забруднення повітря, що сприятиме здоров'ю місцевих жителів. По-четверте, це зменшить температуру у місті у спекотні дні, що зараз актуально як ніколи.

Автор петиції пропонує наступні альтернативи для догляду за зеленими насадженнями у місті: -Створення природних різнотравних лук на газонах та у міських парках; -Збереження та розвиток високотравних ділянок, що є природними біотопами тварин; -Використання екологічних технологій для догляду за зеленими насадженнями, таких як природні засоби захисту від шкідників та біологічний контроль рослин; -Догляд за зеленими насадженнями у вигляді скошування трави ручним способом, на приватних ділянках (за бажанням) та у місцях, де це дійсно необхідно; -Впровадження більш довгострокових насаджень на зелених ділянках, що потребують меншої кількості догляду.

«Ми вважаємо, що заборона покосу трави та газонів у нашому місті може бути корисною і вигідною для місцевого середовища та мешканців міста. Ми закликаємо вас розглянути цю проблему серйозно, перейняти досвід країн Європи та прийняти відповідні заходи для заборони покосу трави та газонів у нашому місті», - зазначає автор петиції.

Підтримати звернення можна за цим посиланням.

Переглядiв: 1373