Кропивничан запрошують на «Андріївські вечорниці»

12.12.2019 15:20
image

В обласному центрі у відділі популяризації книги бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка відбудуться «Андріївські вечорниці» у п’ятницю, 13 грудня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори заходу.

У програмі «Андріївських вечорниць»  книжкові виставки: «Звичаї нашого народу», «Народні обереги», театралізовані виступи творчих колективів, конкурси; кіно-хата, майстер-класи; фотозона, веселунки, частування варениками та солодощами з запашним чаєм.

«Зазвичай День святого Андрія Первозванного українці відзначають 13 грудня, першого з апостолів, хто пішов слідом за Ісусом Христом. Незважаючи на те, що це християнський святий, обряди й традиції цього дня сягають язичницьких часів. З усіх свят день Андрія Первозванного є одним із найтаємничіших, найцікавіших, цього дня відбуваються заклинання й передбачення майбутнього, ритуали з калитою та інші ворожіння. А щодо ворожінь, то є вірування, що Андрієва ніч допомагає незаміжнім дівчатам пізнати свою долю: чи доведеться ще рік дівувати, чи на щасливицю чекає вдале заміжжя. Веселі гуляння із жартами і різноманітними витівками – ось головні заняття цього вечора», - йдеться на сторінці бібліотеки у Фейсбук.

Початок о 17:00 за адресою: вул. Декабристів 6/15. 

Переглядiв: 683