Кропивничан запрошують на музично-драматичну виставу. Вхід вільний

16.01.2020 15:06
image

В обласному центрі в бібліотеці ім. Д. Чижевського відбудеться перегляд музично-драматичної вистави «Секрет успіху Соломії Крушельницької» у п’ятницю, 17 січня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили організатори заходу.

Так, вистава – авторська робота а актриси, співачки, викладачки Кропивницької музичної школи № 4, лауреатки всеукраїнських та міжнародних конкурсів Любові Кардаш. Театралізоване дійство присвячене оперній диві кінця ХІХ – поч. ХХ століття Соломії Крушельницькій. У виставі вдало поєднані музика, спів та театр. Проект завоював гран-прі на 7-му міжнародному фестивалі «Україна – це ми».

Початок о 18:00. Вхід вільний.

Довідково:

Крушельницька Соломія Амвросіївна (1872-1952) –  українська оперна співачка, педагог.

За життя Соломію Крушельницьку визнали найвидатнішою співачкою світу. Серед її численних нагород та відзнак – звання «Вагнерівська примадонна» XX століття. Співати з нею на одній сцені вважали за честь Енріко Карузо, Тітта Руффо, Федір Шаляпін. Італійський композитор Джакомо Пуччіні подарував співачці свій портрет з написом «Найпрекраснішій і найчарівнішій Баттерфляй». У сучасній українській традиції входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України.

 

Переглядiв: 1463