Кропивничанам покажуть виставку відомих братів-художників

16.09.2019 11:49

В обласному центрі в художньо-меморіальному музеї ім. О.Осмьоркіна відбудеться виставка творів відомих кропивницьких митців - заслуженого художника України Сергія Шаповалова та члена Національної Спілки художників України Анатолія Шаповалова у середу, 18 вересня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, презентація виставки «Живописна палітра Сергія та Анатолія Шаповалових»  відбудеться о 12:00. На виставці представлено понад сорок живописних творів художників, виконаних в різні роки. Особливу увагу привертають  краєвиди міста Кропивницького, зокрема його історичного центру з пам’ятками  архітектури минулих століть, виконані Сергієм Шаповаловим. А композиції на побутову тематику та квіткові натюрморти Анатолія Шаповалова наповнюють позитивними емоціями та відчуттям подиху українського степу.

Довідково:

Рідні брати Сергій та Анатолій Шаповалови народилися на Кіровоградщині. Обоє закінчили Київський державний художній інститут, нині Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури, за спеціальністю «живопис». Багато років працювали художниками-живописцями в Кіровоградських художньо-виробничих майстернях Художнього фонду УРСР. Є лауреатами обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція». Беруть активну участь у  міських, обласних, всеукраїнських та зарубіжних виставках. Чимало персональних виставок митці презентували в багатьох містах України та за кордоном. Так, Сергій Шаповалов експонував свої твори в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві та в Гвадалахарі в Іспанії. А живописні доробки Анатолія Шаповалова успішно представляються на престижних міжнародних мистецьких аукціонах у Великобританії. Їх картини прикрашають збірки українських музеїв і приватних колекції в нашій країні та за її межами.  

 

Переглядiв: 526