Кропивничанам презентували унікальну виставку про сучасне життя міста (ФОТО)

29.08.2019 13:08
image

В обласному центрі в бібліотеці ім. Д.І. Чижевського відбулося відкриття виставки “Суспільне?” трьох кропивницьких художників Ольги Краснопольської, Наталії Корнілової та Євгена Климчука, сьогодні 29 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, організатори зазначили, що виставка отримала назву “Суспільне?” тому, що роботи художників відображають спільний простір, простір в якому ми живемо та проблеми, які стосується усіх .

«Я художник, який надихається життям. Якщо я сіла до центрального автобусу №1, де мене трусило всю дорогу, то я це і намалювала - як трусило бідолашних пасажирів. Я досить давно робила замальовки на соціальну тему. Вона мене надихає і не залишає байдужою. І так потроху ці малюнки накопичувалися, і ми вирішили з колективом бібліотеки, що потрібно зробити виставку. Як тільки зародилася ідея, як зробити виставку, я згадала, що є ще один художник - Євгеній Климчук. Я звернулася до нього з проханням підтримати виставку. Потім виявилося, що ще у однієї художниці Наталі Корнілової є фотографії, які стосуються нашої теми. Ось так ми згрупувалися та попрацювали разом над виставкою»,  - розповіла ініціатор виставки Ольга Краснопольська.
image
image
image
image
image
image
image
image
image

В експозиції представлені близько сотні малюнків, замальовок, скетчів, інсталяцій та фотографій, які є рефлексією художників на навколишній світ. Теми робіт торкаються безхатченків, нарко- та алкозалежних, безпритульних тварин, а також роботи міського транспорту і комунальних служб. Особливістю виставки є її креативна інсталяція. Художні композиції представленні в картонних коробках, на стелі висять маленькі пакети, на підлозі розміщенні мішки зі сміттям. Це доповнює композиції та підштовхує замислитися про довколишній світ.

Присутні помітили, що художники гостро реагують на урбаністичні пейзажі сучасного міста, зберігаючи толерантність та іронічність погляду на своїх героїв.

«Виставка шедевральна. В мене фантастичні враження від ідеї та робіт тому, що вона поєднала трьох абсолютно різних художників, як за жанром, так і стилістично. І живопис, і фотороботи. Але як не дивно, вони всі пронизані єдиним почуттям гумору, єдиною іронією, і просвітленим сумом, який повертає нас до цієї дійсності. Це як сміх крізь сльози. Ми маємо осмислювати ці проблеми та намагатися змінити це все», - поділився враженнями відвідувач виставки Микола.  

За інформацією, усі бажаючі матимуть змогу побачити виставку до середини жовтня.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Антоніна Шаповалова 

Переглядiв: 2896