Кропивничани обурені будівництвом магазину техніки (ФОТО)

04.06.2020 08:20
image

Жителі обласного центру, які проживають на вулиці Пацаєва, 14, обурені будівництвом магазину техніки. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, роботи проводяться вже протягом трьох тижнів.

«Всі думали, що нам ремонтують труби, а насправді тут прокладають комунікацію та будуватимуть великий двоповерховий магазин. Особисто я і так не можу вийти з дому, тому що постійно йде дощ, а воді немає куди стікати, і вона підтоплює будинок. Води по щиколотки і тому іноді навіть приходиться знімати взуття, щоб сісти до машини. Коли з’явиться цей магазин, води, яка стікатиме під будинок, буде ще більше. Також ,оскільки я водій, то це для мене ще одна проблема, тому що коли я заїжджатиму до двору, то не буду бачити дітей та людей. Це небезпечно», - пояснює місцева жителька.
image
image

Так, під час збору був присутній представник спецінспекції, який пояснив, що земельні роботи, які наразі проводяться є законними, тому що дозволи надавалися.

«Торік проводили земельний аукціон, під час якого я виграв цю земельну ділянку і отримав право оренди. Я розробив проект, подав документи у всі служби щодо комунікації та отримав дозвіл на земельні роботи. Протягом року буде проходити будівництво. Це буде не тимчасова споруда, а двоповерховий магазин техніки», - розповів забудовник Сергій Макаренко.
image

Один із учасників заходу також звернув увагу на те, що спочатку це повинен був бути одноповерховий магазин.

«Перші вимоги за документом, який надали у вересні, містять шість пунктів, зокрема, що це повинна бути одноповерхова будівля, забудова має бути не більше 80 % від площі орендованої ділянки. Вимагається проведення геодезичної зйомки. У внесених змінах (у листопаді) передбачено висоту двоповерхової будівлі не вище 10 метрів, також можна забудовувати вже 100% площі орендованої ділянки. Крім того, попереднім документом були зазначені можливі ризики, наприклад, пошкодження мереж. Наш архітектор міста просто відмінив це все одним документом», - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR місцевий житель Андрій Кісіль.

Наразі медіапортал DOZOR чекає коментар від міського управління містобудування та архітектури.

image
image
Переглядiв: 1394