Кропивничани просять забезпечити військових житлом

09.06.2020 11:28

Жителі обласного центру просять владу забезпечити житлом учасників Антитерористичної операції/Операції об’єднаних сил та внутрішньо переміщений осіб. Відповідне звернення розміщене на сайті місцевих петицій, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, 24.12.2019 Президент України Володимир Зеленський закликав скоординувати зусилля державної влади та органів місцевого самоврядування для ефективного запуску держпрограм, спрямованих на забезпечення житлом учасників Антитерористичної операції/Операції об'єднаних сил та внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

За словами автора петиції Анатолія Дульши, з 2014 року багато військових перебувають у черзі на житло та не можуть його отримати.

«У нашому місті є безліч недобудованих, закинутих споруд, на які влада звернула б увагу та привела в експлуатаційний стан. Зараз це як ігровий майданчик для дітей. Ці об’єкти не огороджені, без охорони, з відкритим доступом на дах, що є небезпечним для життя та здоров’я», - пише автор петиції.

Анатолій Дульша стверджує, що жителі хочуть, щоб органи місцевого самоврядування звернулися до Офісу Президента України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ України та до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України з пропозицією цих місць для реалізації програми (виділення коштів для завершення будівництва/ перебудови та ремонту цих споруд , приведення їх в добрий стан, перебудова їх в квартири).

Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Переглядiв: 636