Кропивничани просять запровадити вільне користування вбиральнями у закладах громадського харчування

11.06.2020 06:41

Жителі обласного центру в петиції просять міську владу запровадити вільне та безкоштовне користування туалетами в закладах громадського харчування. Відповідне звернення з’явилося на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Для прикладу, єдиний безкоштовний туалет у центрі Кропивницького, в якому дотримуються всі необхідні санітарні вимоги, працює в Ковалівському парку. Цього явно є недостатнім для міста із понад 200 тисячами мешканців. Через це більшість кропивничан змушені вигадувати все нові і нові способи потрапити до закладів громадського харчування чи громадських та владних будівель, аби справити природну потребу. Протее персонал згаданих закладів часто чинить опір у доступі до власних вбиралень, наголошуючи, що громадськими туалетами має опікуватися міська влада, а не ці заклади», - пише автор петиції Олексій Хмара.

Відтак кропивничани просять розглянути на сесії міської ради та прийняти рішення аналогічне за змістом розпорядженню Київської міської державної адміністрації від 18.04.2008 р. N 579 «Про вільний доступ громадян до туалетів закладів громадського харчування».

Підтримати звернення можна за цим посиланням. 

Переглядiв: 1218