Кропивничани вимагають заборонити будувати гаражі в житлових масивах

13.01.2020 14:34

Жителі обласного центру в петиції вимагають від міської влади заборонити будівництво гаражів у дворах житлових масивів. Відповідне звернення з’явилося в системі електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Будівництво гаражів у дворах житлових масивів - це застаріла традиція СРСР. Ніде в країнах Європи та будь-яких інших розвинених країнах немає такого явища. Останні десятиліття закон, що дозволяє будувати гаражі використовується шахраями, що оформлють будівництво на інвалідів (яким гараж і не потрібен), а потім роблять договір купівлі такого гаражу. А деякі громадяни просто будують без документів на будь-якій землі, після чого зі штрафами та хабарями легалізують будівництво. Наші житлові масиви не призначені для гаражного будівництва та є дуже неекономним використанням міського простору. 2 гаражі займають простір, необхідний для стоянки 3-4 автомобілів», - пише автор петиції Юрій Вовкотруб.

Автор петиції вважає, що для організації стоянки та зберігання автомобілів доцільніше створювати та підтримувати: підземні паркінги (в нових об'єктах), автостоянки, криті автостоянки, гаражні кооперативи за межами житлових масивів чи на вільних пустих місцях згідно з генпланом міста.

Житель міста пропонує заборонити будувати нові гаражі, не видавати дозвільної документації на будівництво гаражів, а також виділення земельних ділянок під гаражі в межах міста. Також автор петиції пропонує перевірити гаражі міста на легальність, змусити знести нелегальні, додати до плану розвитку міста поступове винесення існуючих гаражів в гаражні кооперативи за місто.

Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Переглядiв: 877