Кропивничани вимагають запровадити графік покосу амброзії, щоб подбати про алергиків

30.08.2021 10:45
image

Жителі обласного центру в петиції просять міську владу запровадити графік покосу амброзії в місті, щоб подбати про людей-алергиків. Відповідне звернення зареєстроване в єдиному реєстрі електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

Автор петиції Віталій Фісенко зазначає, що нині тисячі місцевих жителів в період цвітіння амброзії страждають на поліноз, а саме серпень-вересень це місяці розпліднення амброзії.

«Шановний пане мер - просимо посприяти вирішенню цього питання. Амброзія – найбільш небезпечний бур’ян з алергічних рослин. Симптоми алергії на дану рослину відомі багатьом мешканцям нашого міста, а це – закладеність носу, нежить, чихання, свербіж в очах, а найнебезпечніше – симптоми бронхіальної астми. Наразі у серпі цього року погодні умови сприяють розмноженню бур’яну та насіння, суха та вітряна погода дає можливість розповсюдження пилку, що просто не дає дихати алергікам та вимагає витрат купи грошей на ліки, відвідування лікарів (а це навантаження на лікарні та спосіб захворіти на COVID-19)», - йдеться у тексті звернення.
«Якщо провести аналіз наявності та розповсюдження даного бур’яну у м. Кропивницькому, то можна помітити, що покіс не виконується навіть на основних магістралях міста, по яких в день рухаються тисячі автомобілів та маршрутних транспортних засобів. Прошу звернути увагу на вл. Бобринецький шлях, Яновського, Ак. Тамма, тощо… Рослини місцями сягають по 1,5 метрів у висоту, а єдиний дієвий спосіб боротьби з амброзією – це регулярний покіс, який вочевидь не виконується представниками комунальних служб», - додає автор петиції.

Відтак жителі просять ввести графік покосу небезпечного для мешканців міста бур’яну, принаймні 3 рази на сезон цвітіння серпень-вересень по основних дорогах нашого міста з найбільшим трафіком та прилягаючих територіях,  оприлюднити графік у ЗМІ та проконтролювати виконання графіку відповідними службами. 

Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Нагадаємо, кропивничани скаржаться на зарослі амброзії у центральній частині міста (ФОТО).

 

Переглядiв: 928