Кропивничани зустріли благодатний вогонь з Єрусалима (ФОТО)

02.05.2021 11:14
image

У всі православні храми обласного центру прибув Благодатний вогонь під час урочистих великодніх богослужінь вночі 2 травня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Спершу Благодатний вогонь прибув до Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці, далі вогонь передали до інших храмів обласного центру.

«З благословення митрополита Київського і всієї Ураїни Онуфрія офіційна делегація Української Православної Церкви на свято Пасхи Христової доставила Благодатний вогонь з Єрусалима до столиці нашої країни. Потім благодатний вогонь прибув з Києва до нашого міста. Всі бажаючі зможуть отримати цю святиню у міських храмах Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви та принести її до своїх домівок від сьогодні до свята Вознесіння», - сказав прес-секретар єпархії Іоанн Ганчин.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Як відомо,Благодатний вогонь — поширена у православ'ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу сумісно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа. Після чудесного сходження перші кілька хвилин цей вогонь не обпалює, їм "умивають" обличчя, руки.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1895