Кропивничанина засудили за напад та пограбування школяра

03.12.2020 08:19

В обласному центрі засудили 30-річного чоловіка за напад та пограбування 15-річного школяра. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в прокуратурі області. 

За інформацією, у листопаді 2019 року 15-річний школяр повертався додому з навчання. На одній із нелюдних вулиць незнайомий чоловік, притиснивши хлопця до будівлі, почав погрожувати загостреним металевим предметом (типу «заточка»). Він заволодів коштами та мобільним телефоном дитини. Мобільний телефон згодом знайшли в одному з ломбардів Кропивницького. 

Так, ювенальний прокурор оскаржив в апеляції вирок суду першої інстанції, згідно з яким 30-річного місцевого жителя засудили до 5 років позбавлення волі за насильство щодо неповнолітньої дитини.

За принципової позиції ювенального прокурора Кропивницький апеляційний суд повністю задовольнив апеляційні вимоги прокуратури та постановив новий вирок у справі, засудивши чоловіка до 8-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна.  

Суд апеляційної інстанції врахував як тяжкість злочину, так і особу обвинуваченого, якого раніше неодноразово засуджували за аналогічні тяжкі корисливі та насильницькі злочини на території Кропивницького, а також завдану дитині насамперед моральну, а уже потім матеріальну шкоду.

Переглядiв: 699