Кропивничанка боїться вийти з дому, щоб не залишитися без квартири

12.02.2020 12:23

Жителька обласного центру Юлія Пасік, яка проживає на вулиці Бєляєва, 7 корпус 1, стверджує, що працівники «Альфа-Банку» намагаються відбірати в неї квартиру. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

За інформацією, у 2006 році жінка оформила іпотеку в «Укрсоцбанку» (на теперішній час це «Альфа-Банк») на 22 тисячі доларів. Курс долару змінювався, а тому і вартість у місяць збільшилася з півтори тисячі гривень на три тисячі.

«Чоловік втратив роботу, а моя дитина захворіла на цукровий діабет, тому працювала лише я.  Можливостей виплачувати щомісяця кредит у нас не було, тому у 2010 році банк подав на нас до суду. Там нам призначили сплатити 172 тисячі гривень до повної виплати. З того часу щомісяця 20 % від всіх будь-яких моїх надходжень відраховують банку.  Ми вже сплатили 60-70 тисяч», - стверджує Юлія.
image

За словами жінки, вже протягом місяця їй телефонують із банку та кажуть: «Ви вже не володієте цією квартирою, ми її переоформили на себе. Ви нам більше нічого не винні».

На запитання щодо того, куди тоді надходять кошти Юлії, відповіли, що не знають. Крім того, жителька стверджує, що увесь час знімає з дверей наліпки з написом «Це власність банку», але не вказано якого саме. Нещодавно їй прийшла повістка до суду, оскільки банк подав позов про виселення.

«Під час дії мораторію на відчуження іпотечного майна заборонені будь-які дії, в тому числі перереєстрація права власності. Після отримання позову про виселення ми дізналися, що цю квартиру банк переоформив у державного реєстратора обласної філії КП «Центр державної реєстрації» Олександра Мішкова. Цікаво, що це підприємство вже не існує. Фактично, це «фірма-одноднівка», яка вчинила якісь дії і закрилася, щоб потім було важко щось довести. Крім того, державний реєстратор неправильно вчинив процесуальні дії, адже повинен був відмовити. Зараз ми подали до суду про скасування державної реєстрації права власності на дану квартиру», - розповів адвокат Юлії Юрій Москаленко.
image

Засідання мало відбутися вчора, але його перенесли, тому рішення про виселення не ухвалили. А вже сьогодні вранці, стверджує жінка, біля квартири декілька чоловіків стукали у двері та погрожували.

«Вранці я почула, як нам дзвонили  і погрожували поліцією, хотіли вибивати двері. У мене є страх, що вони можуть прийти і щось зробити. На вулицю можу спокійно вийти лише при умові, якщо хтось вдома. Якщо я сама, то вже страшно виходити, адже не знаю, що мене очікує у під’їзді чи на вулиці», - розповіла 15-річна донька Стефанія Пасік.
image

За словами адвоката, якщо державний реєстратор вчинив незаконні дії, потрібно відкрити кримінальне провадження та притягнути дану особу до відповідальності. За бажанням Юлії, адвокат звернеться до правоохоронців щодо цього.

У головному офісі «Альфа-Банку» відмовилися прокоментувати дану ситуацію.

«Нехай клієнтка звертається до нас. Ми перевіримо, що в неї наразі з договором, хто саме з нею працює – «АльфаБанк» чи ні. Я не маю інформації щодо ситуації з намірами проникнення до квартири чи інших незаконних дій», - прокоментувала співробітник відділу по роботі з проблемною заборгованістю «Альфа-Банку» Анастасія. 

За словами адвоката, наразі під дверима жінки зібралися п’ять чоловіків, які стверджують, що не отримують гроші по кредиту. Вони не впускають матір до квартири, в якій знаходиться 15-річна Стефанія. На місце події викликали поліцію. 

За коментарем медіапортал DOZOR звернувся до патрульної поліції області. 

«Близько 12-ї години патрульні отримали виклик про конфлікт, що виник на вулиці Бєляєва між мешканцями будинку та працівниками банку. На місці учасники події дійшли згоди врегулювати проблемну ситуацію через суд. Від допомоги поліції у вирішенні конфлікту громадяни відмовилися», - розповіли правоохороці.
Переглядiв: 5878