Кропивничанка під час сесії висловила незадоволення якістю харчування школярів

12.10.2021 10:06

Голова ГО «Батьківська рада Кропивницького» Олена Бринза під час виступу на сесії міської ради висловила незадоволення якістю харчування у школах міста та навела позитивний приклад Тернополя сьогодні, 12 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

«Я мама двох школярок і користуються послугами харчування. Мої діти незадоволені якістю харчування. І я як мама, яка майже стовідсотково оплачує кошти за харчування, теж незадоволена. І це проблема не лише моєї родини. До «Батьківської ради» звертаються батьки, активісти, демонструють фото та відео страв, які готують у школах. З кожною ситуацією ми розбираємося, є реакція і на деякий час ситуація покращується, але це несистематично. І ця проблема є поширена в усіх школах міста. Мене переконували, що іншого і кращого харчування ми не отримаємо. Але в рамках обміну досвідом громадських активістів ми відвідали місто Тернопіль і напросилися на зустріч з представниками управління освіти міськради. І в ході розмови ми дізналися, що з якістю харчування там не мають проблем», - зазначила Олена Бринза.

За словами активістки, приклад Тернополя довів, що якість харчування в школах може бути на високому рівні. Там харчоблоки віддали в оренду ФОПам і там інші ринкові засади, де якість є домінуючим критерієм. І в питаннях сфери освіти та харчування, зокрема, Тернопіль на 10-15 років наразі попереду , порівняно з Кропивницьким.

Також Олена Бринза запросила міського голову Андрія Райковича, депутатів міськради та представників управління освіти на захід, який організовує ГО «Батьківська рада Кропивницького» задля широкого діалогу та презентації досвіду Тернополя та напрацювань кропивницьких громадських активістів. 

Переглядiв: 1131