Кропивницькі нацгвардійці пройшли арт-терапію – майстер-клас з гончарства від відомого майстра (ФОТО)

24.01.2023 13:09

Кропивницькі нацгвардійці прийняли естафету у запорізьких побратимів та пройшли майстер-клас з гончарства, який провів майстер Микола Світайло. Про це повідомляє медіапортал DOZOR  з посиланням на офіційну сторінку в.ч. 3011 у Фейсбук

Протягом заходу гвардійці за настановами майстра працювали із глиною.

«Спокійний процес створення виробу на гончарному колі, розфарбовування та декорування своїх виробів стеками – все це сприяло покращенню нашого настрою, розслабленню нервової системи під час доволі тривожних буднів», - зазначає нацгвардієць Тимур.

Пан Микола говорить:

«Не секрет, що професія військового є однією з найстресовіших, особливо під час війни. Світ давно шукає і успішно знаходить саме для військовиків методи, за допомогою яких цей стрес знімається. Я вважаю, що це дуже важливо для боєздатності нашого війська. Гончарство – один із таких методів. Мені було приємно допомогти нацгвардійцям покращити настрій, трохи переключитися на процес творчості. Я побачив, що їм також сподобалося».

«Ми запросили майстра з гончарства, бо дізналися: гончарство як вид творчості є одним з найкращих антистресів. Під час зосередженого процесу ліплення з глини усі інші справи точно відходять на другий план. Важливим є й те, що ми працювали гуртом, разом з родинами. Естафету зі своїм корисним досвідом передаємо в.ч 3022 Національної гвардії України - 2-й полк охорони ОВДО», - говорить організаторка заходу, нацгвардійка Оксана.

Переглядiв: 886