Кропивницькі виші увійшли до міжнародного рейтингу UniRank

21.02.2024 11:28

ЦДУ імені В. Винниченка та ЦЕнтральноукраїнський національний технічний університет – в рейтингу UniRank University Ranking. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, ЦДУ ім. В. Винниченка у рейтингу посів 73-ю сходинку. ЦНТУ – на 106. Донецький державний університет внутрішніх справ, який нині базується в обласному центрі посів 154-ту сходинку.

Цей рейтинг українських університетів у 2024 році було складено зі 192 закладів вищої освіти. Рейтинг UniRank University Ranking – це міжнародний неакадемічний рейтинг, що досліджує якість представлення та популярність університетів світу у вебпросторі.

Рейтинг вишів розробляє Центр міжнародних проєктів «Євроосвіта» спільно з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

За визначенням UniRank, мета рейтингу полягає в тому, щоб створити неакадемічну таблицю рейтингу найкращих українських університетів на основі дійсних, неупереджених і незалежних джерел веб-аналітики, а не даними, що надані самими університетами.

Для розрахунку позиції в рейтингу застосовується особливий алгоритм, заснований на незалежних показниках, зібраних і оброблених з авторитетних вебджерел.

Переглядiв: 373