Кропивницький легкоатлет Олег Дорощук про виступ на чемпіонаті Європи: Я боровся за медаль!

22.08.2022 09:49
Фото з особистої сторінки Олега Дорощука в Інстаграмі
Фото з особистої сторінки Олега Дорощука в Інстаграмі

Кропивницький легкоатлет, майстер спорту міжнародного класу,  «бронзовий» призер юнацької Олімпіади 2018 року в Буенос-Айресі і срібний призер юніорського чемпіонату Олег Дорощук став четвертим на чемпіонаті Європи, що пройшов у Мюнхені. Це перший чемпіонат Європи серед дорослих, у якому він взяв участь. Своїми враженнями від турніру поділилися легкоатлет та його тренер – викладач  ОСДЮШОР-2  Геннадій Здітовецький.  

«Четверте місце – це дуже добре, як для дебютанта дорослого літнього чемпіонату Європи. Звичайно, як і Олег, я хотів би, щоб він став призером змагань. Щодо висоти – результати не дуже високі, але треба звернути увагу на те, що була погана погода, фінал переносили на 40 хвилин, була значна початкова висота і чотири учасники змагань її не взяли. Олег її взяв з першої спроби. Тому я можу сказати, що результатом задоволений. Вже після змагань я спілкувався з Олегом і зрозумів, що він був налаштований на медаль. Він знав, що може це зробити. І я йому говорив на тренуваннях, що у разі подолання 2,28-2,30 м медаль йому гарантована», - розповідає тренер. 

Геннадій Здітовецький ділиться: підготовка до змагань була непростою. Майже три тижні вони перебували на олімпійській базі, тренування проходили добре, але там була специфічна стрибкова яма. Відтак після чергового тренування легкоатлет почав відчувати болі у спині. Вже після прибуття до Мюнхену болі стали посилюватися. Боротися з цим легкоатлету допомагали лікарі та масажисти.

«15 серпня перед кваліфікаційними змаганнями ми пішли на тренувальний стадіон. Тоді Олег мені сказав: «Скоріш за все, я зараз не зможу не те, що стрибати, а навіть бігати». Я порадив йому зробити розминку на гнучкість, йому стало трохи легше, але стрибати він тоді не зміг фізично. Я дуже хвилювався, що він не зможе стрибати на змаганнях, але Олег дійшов до фіналу. Знаючи це все, я готовий сказати, що стрибав він непогано», - зазначає Геннадій Здітовецький.

Олег Дорощук підтвердив: боровся за медаль і боротиметься за нагороди на наступних змаганнях.

«У мене залишилися лише гарні враження від чемпіонату Європи. У мене була мета -   я боровся за медаль, але цього разу трохи не вийшло. Шкода, але обов’язково будемо разом з тренером працювати далі. Попереду Чемпіонат світу, який відбудеться взимку. І до нього ми будемо готуватися», - зазначив Олег Дорощук.

На ці слова свого вихованця Геннадій Здітовецький каже: бажання спортсмена та його – співпадають, до того, ж попереду – насичений змаганнями календар.

«Звичайно, будемо працювати, це моя робота! І бажання призових місць, це не лише бажання Олега, а й моє! У нас попереду – насичений календар змагань, адже деякі переносилися через ковід. Тому виходить, що чемпіонат світу був цього року, і буде наступного, а також буде і зимовий чемпіонат світу та зимовий чемпіонат Європи і низка інших турнірів з легкої атлетики. Дай, Боже, щоб ми мали можливість виступати на них. Будемо готуватися!», - резюмує Геннадій Здітовецький.

Джерело - ФЛАКО. 

Переглядiв: 828