Кропивницький лікар отримала медичний «Оскар»

13.08.2022 14:00

Кропивницький лікар, завідувачка відділенням променевої терапії, лікар-радіолог (променевий терапевт) "Українського центру томотерапії" TomoClinic Наталія Серьогіна стала лауреатом відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, кандидатура Наталії Серьогіної була підтримана Національною експертною комісією та Поважною Радою Відзнаки. Церемонія нагородження відбулася 9 серпня у Києві - в День святого великомученика та цілителя Пантелеймона.

Довідково:

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» має тривалу історію. У 2009 р. міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.

З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представниківідуховенства, серед яких такі визначні особистості, як М.М.Амосов (посмертно), О.О.Шалімов (посмертно), О.М.Лук’янова, Ю.І.Кундієв, Л.А.Пиріг, В.Ю.Мартинюк та ін.

   Приєднуйтеся до нас у соцмережах: Фейсбук: |Телеграм Інстаграм

Переглядiв: 1063