Кропивницький попрощався з двома загиблими Героями (ФОТОФАКТ)

24.10.2023 14:04

В обласному центрі на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища відбулася церемонія прощання з загиблими героями - Костянтином Дишловим і Сергієм Требусом сьогодні, 24 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR  з посиланням на прес-службу міськради.

Костянтин Дишлов народився в Малій Висці, 01 березня 1988 року. Закінчив Маловисківську загальноосвітню школу № 3. Отримав вищу освіту за спеціальністю «Фізичний реабілітолог». Але своє покликання знайшов у іншій сфері. Костянтин працював слюсарем - наладчиком на ТЕЦ у Кропивницькому, отримавши високий VI розряд. Знав досконало систему мереж теплопостачання, щоб швидко визначити місце пориву і оперативно ліквідувати аварійну ситуацію, кликали завжди саме його.

- Він був професіоналом своєї справи й любив те, чим займався. Міг вирішити найскладніше завдання, тому що мав нестандартне бачення й власну думку. Його поважали та цінували колеги й люди, яким просто пощастило бути поруч з ним, - згадують колеги Костянтина Дишлова.

Костянтин був призваний на військову службу до Збройних сил України 15 березня 2023 року. Він служив бойовим медиком і мав серед побратимів величезну повагу, оскільки був працьовитим, відповідальним та відважним воїном і надійним товаришем.

Солдат Костянтин Миколайович Дишлов загинув смертю хоробрих 14 жовтня в районі селища Лиман Перший, Куп’янського району, Харківської області під час виконання бойового завдання, забезпечуючи надійну оборону рідної землі від російських агресорів. Дома рідного батька і коханого чоловіка не дочекалися син і дружина.

Сергій Требус народився у Кропивницькому 18 липня 1983року. Після закінчення ЗОШ №18, продовжив навчання в ПТУ №2 за спеціальностю автослюсар.

У 2000-2001 роках проходив строкову службу в рідному місті. Після армії впродовж семи років служив у спеціальному підрозділі поліції. А на початку 2016 року став воїном-контрактником славного 3-го полку спеціального призначення. Неодноразово воював із російськими агресорами в зоні АТО. За станом здоров’я довелося звільнитися з армії, але із початком повномасштабного вторгнення він зміг залишатися осторонь і в перші ж дні російської навали пішов до військомату. Відважно воював, нещадно нищачи ворога, демонструючи відвагу і хоробрість на найважчих ділянках фронту.

Із 09 жовтня 2022 року після проведення бойової операції поблизу Зайцевого, Бахмутського району, Донецької області вважався зниклим безвісти. Завдяки ДНК експертизі тіло Героя, повернуте шляхом обміну, було ідентифіковане. У загиблого захисника залишилися мама, дружина, двоє синів та донечка.

Героїв – захисників, які знайшли вічний спочинок на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища, прийшли провести у засвіти рідні, друзі, земляки, бойові побратими. Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Переглядiв: 790