Кропивницький попрощався з загиблими захисниками України

01.11.2022 16:24

В обласному центрі на Далекосхідному кладовищі відбулося прощання з загиблими захисниками України: Святославом Кириліним, Олександром Волошиним та Євгенієм Самойленком сьогодні, 1 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR з посиланням на прес-службу міськради.

Так, серце  42-річного гранатометника механізованого відділення Сергія Волошина зупинилося на Миколаївщині під час виконання бойового завдання.

- Син пішов на війну добровольцем. Працював на заводі “Гідросила”, був дуже хорошою людиною, моєю опорою в житті, - не може стримати сліз мати Героя Ольга Волошина.

Стрільцю-снайперу десантно-штурмового взводу Святославу Кириліну виповнилося 28 років. Молоде життя обірвалося в бою неподалік Давидового Броду Херсонської області.

- Святослав вже у 2014 році брав участь в антитерористичній операції. Його батько — військовий, разом із ним з початку повномасштабного вторгнення пішов воювати і син. Бойові побратими поважали Святослава за чесність і хоробрість. Він був справжнім Героєм. Для нас усіх це непоправна втрата, - розповіла колега матері загиблого Воїна Наталія Урсатій.

Бій в районі Давидового Броду став останнім і для 46-річного командира машини-командира штурмового відділення Євгенія Самойленка.

- Разом ми пропрацювали на “Гідросилі” багато років. Женя був надійним другом, який завжди допоможе словом і ділом. На заводі його дуже поважали й цінували. Воював на сході України в 2014 році і зараз не зміг залишитися осторонь, - згадує товариша кропивничанин Віталій Редько.

- Вісім років триває війна з росією. Вісім місяців минуло з початку повномасштабного вторгнення на українську землю. Нам складно зрозуміти безумство, яке коїть цей народ. Це вершина сатанинського лукавства, бо говорячи про мир, росіяни йдуть війною, вони кажуть, що визволяють нас, але вбивають, гвалтують і грабують. Вони дуже багато говорять про духовність і братерство, але вчиняють як люті, скажені звірі без честі й гідності. На перешкоді їм стоять українські Воїни, віддаючи свої життя, аби зберегти наші, - звернувся під час панахиди до учасників жалобної церемонії єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Переглядiв: 1307