Кропивницький «Світанок» підкорює фольклорний фестиваль у Чехії (ФОТО, ВІДЕО)

09.07.2023 14:50

Народний хореографічний ансамбль "Світанок" бере участь у  мистецькому форумі Roznovske slavnosti. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, колектив «Світанок» - єдиний, який представляє Україну на масштабному заході. Запрошення отримали у грудні під час перебування колективу з дипломатичною місією у чеському сенаті. Тоді «Світанок» показував велику різдвяну програму та підкорив глядачів. Тепер - знову вражає європейські країни, представників яких тут немало.

«Цей фестиваль проходить 42 рік поспіль і є одним з найбільших фольклорних фестивалів у Чехії. «Світанок» прибув сюди з культурною місією – показати українську культуру та фольклор. Для цього ми підготували спеціальну програму – театралізовано-хореографічну. А взагалі цих програм три -  на 10, 12, 30 хвилин. Кожна програма сформована так, щоб показати усі регіони України (хореографічне мистецтво- ред.) і  розповісти про війну. Все –таки маємо надію, що глядачі, які нас побачать і будуть спілкуватися з нашими дітьми, зрозуміють, що війна ведеться не лише на Донбасі, а в усій Україні. Щодня тут беруть участь колективи з інших країн, зокрема, Молдови, Болгарії, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини. Україну представляємо ми», - розповів художній керівник народного хореографічного ансамблю «Світанок» Максим Печененко.

«До нас підходили і українці, і чехи і говорили, що бачили багато українських хореографічних колективів, але рівень професійності «Світанку» їх вразив. Тим більше, що це діти, а не дорослі», - зазначив Максим Печененко.

Переглядiв: 3227