Кропивницький хореографічний ансамбль «Вікторія» відзначив 30-річний ювілей благодійним концертом (ФОТО)

03.05.2023 10:42

В обласному центрі у ліцеї «Лідер» відбувся ювілейний благодійний концерт у двох відділеннях «Ми з України» п’ятиразового володаря Гран-прі Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів зразкового художнього колективу хореографічного ансамблю «Вікторія».

Так, колектив «Вікторії» відзначив 30-річчя з дня заснування. Ансамбльдолучився до творчих волонтерів нашого міста, громадського волонтерського простору «КропХаб», ГО «Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького», тож вхід на захід був вільний, але за донат для ЗСУ. Символічно та знаково, що ювілей колективу відзначався саме з нагоди Міжнародного дня танцю. 

До привітань колективу та засновниці ансамблю - кавалеру срібної відзнаки «За заслуги», кавалеру ордену «За служіння мистецтву», члену Національної спілки хореографів України, керівнику-методисту Вікторії Кохно долучилися відомі містяни та творчі особистості з низки областей України та куточків світу.

Сам концерт складався з двох відділень дитячої, народної та сучасної хореографії -   «Колір нації» та «Сучасна Україна». Колектив продемонстрував багато прем’єрних номерів. У першому блоці діти створили істинно народний дух: музикою, костюмами та постановками в цілому. Друга частина уже різнилася за стилістикою та баченням танцю. Як то кажуть, «все тече, все змінюється», тож зміни торкаються і хореографічного мистецтва. Танцівники відкриті для нових стилів, течій, постановок, для вивчення нової лексики. Родинне свято було пронизано патріотичною тематикою: танцівники та присутні в залі вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих у війні, після якої всі співали Гімн України. Хореографія концерту вирізнялася зворушливістю, чуттєвістю, енергійністю та емоційним запалом. Не знайшлося у залі глядачів, яких не зворушили до сліз композиції «Крик України», «Нас хтось тримає на Землі», «Не зволікай», «Янгол-охоронець» та заключний номер «Ми з України», в яких закладені глибокі душевні та соціальні проблеми. Традиційно від випускниць колективу була виконана зворушлива хореографічна композиція «Мама», яка не залишила байдужим нікого. Урочистості додало нагородження кожного учасника концерту медалями з фірмовою емблемою колективу. Великою несподіванкою для танцівників був сюрприз – ювілейний торт від керівників та батьків вихованців.

Танцювальні номери органічно доповнював ювілейний відеоряд: відеоролики, які фіксують найвизначніші події в історії колективу. Згадали у цей день багато чого: від історії створення колективу, участі у легендарному «Майдансі», що подарував нам статус Танцювальної столиці, до подорожей теренами України, під час яких ансамбль згуртовувався, набирався досвіду та натхнення для нових постановок. Згадали про переможну подорож до Туреччини, продивились відеоролик про повсякденну роботу колективу у теперішній нелегкий час та історичні довідки про високі досягнення колективу.

Під кінець родинного свята були прораховані скриньки з донатами, в яких налічувалось 10500 грн на допомогу ЗСУ.  

Вероніка Гладун

Переглядiв: 1457