Кропивницькі аграрії розповіли, як проходять жнива на Кіровоградщині

11.07.2020 10:03
image
Сільськогосподарські підприємства Кіровоградщини два тижні тому розпочали жнивну кампанію. Жнива розпочалися на тиждень пізніше, ніж в минулому році. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у департаменті АПК Кіровоградської ОДА. 
 
 За інформацією, першими до збирання урожаю долучилися господарства Бобринецького району, за ними Устинівський, Петрівський, Компаніївський, Новгородківський, Маловисківський та Онуфріївський райони.  На сьогодні до збирання включилися всі райони області.
"Для проведення комплексу зернозбиральних робіт у сільськогосподарських підприємствах області налічується більше       2,0 тисяч зернозбиральних комбайнів. Навантаження на один комбайн складає 211 га, наявної техніки достатньо для збирання врожаю  без залучення комбайнів з інших регіонів.  За прогнозними розрахунками збирання ранніх зернових і зернобобових культур планується провести за 11 погожих робочих днів", - повідомляють у департаменті. 
За оперативними даними по всіх категоріях господарств до збирання ранніх зернових та зернобобових культур підлягає      447,3 тис. га, з них:
 
- 313,4 тис. га - озимої пшениці;
 
- 69,6 тис. га - озимого ячменю;
 
11,0 тис. га  - гороху;
 
48,3 тис. га - ярого ячменю;
 
- 3,7 тис. га - ярої пшениці;
 
- 0,9 тис. га - жита;
 
- 0,4 тис. га - вівса;
 
- 45,4 тис. га ріпаку. 
 
Станом на 9 липня ранні зернові та зернобобові культури зібрані на площі 57,8 тис. га, що складає 13% до прогнозу, одержали валовий збір зерна в обсязі  210,8 тис. тонн, при середній урожайності         36,5 тис. тонн, що менше проти минулорічного показника на 4,1 ц/га, або майже на 10%.
Переглядiв: 1381